Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny kurs - Yrkesbiodling

Till våren 2021 startar vi en utbildning för dig som vill ta steget från biodlare på hobbynivå till att bli yrkesbiodlare.

Sedan yrkeshögskolekursen i biodling med bas i Höör lades ner, har det inte funnits någon högre utbildning för biodlare i Sverige, så vår nya kurs är en unik möjlighet! Branschen är just nu inne i en spännande utveckling där det tidigare fokuset på honungsproduktion breddas till både fler biprodukter (t ex sorthonung, bibröd, propolis, pollen) och birelaterade tjänster (pollinering, bisafari, föreläsningar mm). En yrkesutbildning för biodling är viktig för att branschen ska fortsätta utvecklas, enligt branschföreningen Biodlingsföretagarna.

Utbildningen är en ettårig distansutbildning på halvfart med träffar på plats i Fristad 3 dagar per månad. Övrig tid läser deltagarna på distans och tränar på de praktiska momenten i egna bigården. Ansökningsperioden är 28 september till 25 oktober 2020. Du kommer till vår digitala ansökningsmodul genom att klicka på den gröna knappen ”ansök” längst ner på kurssidan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer på kurssidan!

Senast uppdaterad: 2020-09-21 08:10