Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ansökan

Har du redan ansökt men vill logga in till Folkhögskolornas Mina Sidor, läs mer på vår sida om Folkhögskolornas Mina Sidor.

På Mina Sidor får du antagningsbesked, eventuellt andra meddelanden och framförallt så är det på Mina Sidor som du tackar ja till erbjuden plats.

Vad skall ansökan innehålla?

Med ansökan bifogar du bl.a.:

  • personligt brev
  • betyg
  • arbetsintyg
  • och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Länk till ansökan

Ansökningslänk finns på respektive kurssida. Genom att följa en ansökningslänk så ges du möjlighet att logga in till Folkhögskolornas Mina Sidor eller skapa ett konto om du inte har det.

 

Antagningsprocess

Exakt hur antagningsprocessen går till skiljer sig lite mellan de olika kurserna – vissa bjuder t ex in till intervju, andra gör urval utifrån ditt personliga brev. Surfa in på respektive kurssida för den kurs du är intresserad av, så hittar du vad som gäller.

Gemensamt för alla kurser är att vi arbetar med antagning under maj och juni. Du som skickar in din ansökan senast den 15:e maj kan räkna med att få besked i slutet av juni. Senare inkomna ansökningar hanterar vi så snart vi kan, men beskedet kan komma först i augusti. Beskedet kommer digitalt i Schoolsoft, så du kan hålla koll oavsett var du än befinner dig.

Skolans expedition

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-10-01 08:25