Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ansökan

Har du redan ansökt men vill logga in till Folkhögskolornas Mina Sidor, läs mer på vår sida om Folkhögskolornas Mina Sidor->.

På Mina Sidor får du antagningsbesked, eventuellt andra meddelanden och framförallt så är det på Mina Sidor som du tackar ja till erbjuden plats.

Vad skall ansökan innehålla?

Beroende på vilken kurs du söker finns olika krav, men generellt behöver du i din ansökan bl.a. bifoga:

  • personligt brev
  • skolbetyg (de du har även om de kanske inte är fullständiga)
  • arbetsintyg

Länk till ansökan

På respektive kurssida finns en länk för att ansöka. Genom att följa en ansökningslänk hamnar du på sidan Folkhögskolornas Mina Sidor. 

Har du sökt en folkhögskolekurs förut loggar du in med det kontot. Välj sedan den utbildning du vill söka till. Om du inte sökt innan registrerar du dig/skapar ett konto först och skapar ansökan sedan.

Antagningsprocess

Exakt hur antagningsprocessen går till skiljer sig lite mellan de olika kurserna – vissa bjuder t ex in till intervju, andra gör urval utifrån ditt personliga brev. Surfa in på respektive kurssida för den kurs du är intresserad av, så hittar du vad som gäller.

Gemensamt för alla kurser är att vi arbetar med antagning under maj och juni. Du som skickar in din ansökan senast den 15:e maj kan räkna med att få besked i slutet av juni. Senare inkomna ansökningar hanterar vi så snart vi kan, men beskedet kan komma först i augusti. Beskedet kommer digitalt i Schoolsoft, så du kan hålla koll oavsett var du än befinner dig.

Skolans expedition

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-09-14 10:18