Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukanmälan

Det är viktigt att du meddelar skolan om du blivit sjuk. Vi behöver veta detta för att kunna registrera din frånvaro korrekt. 

Försäkringskassan

Du ska själv kontakta Försäkringskassan och meddela att du är sjuk. Gå in på Försäkringskassan hemsida-> och läs vad som gäller när du är studerande och blir sjuk. Är du sjuk mer än en vecka är det viktigt att du skaffar läkarintyg. Vid längre sjukdom undviker du problem med CSN och ditt studiemedel om du kan visa läkarintyg för din frånvaro. Du kan annars få problem att söka studiemedel igen.

CSN

Vid vård av sjukt barn (VAB) ska du anmäla detta till CSN. Då räknas inte de dagarna in i det totala antalet veckor du haft studiemedel. Läs mer-> om anmälan av vård av sjukt barn.

Sjukanmälan

Du gör din sjukanmälan i Schoolsoft.

  • Följ länken: sms.schoolsoft.se/fhsk 
  • Logga in med ditt Schoolsoft-konto
  • Välj Frånvaroanmälan under Närvaro i menyn.
  • Klicka sedan vidare för frånvaro av Hel dag eller Lektion.

Saknar du uppgifter för ditt Schoolsoft-konto så kontaktar du skolans reception.

Har du glömt av ditt lösenord till Schoolsoft så kan du själv begära ett nytt på loginsida för Scholsoft, följ länken här ovan.

Som studerande tar du del av ett konto för skolans Schoolsoft.
Webbadress till skolans Schoolsoft: sms.schoolsoft.se/fhsk
Det finns även en mobilapp för Schoolsoft.

 

Senast uppdaterad: 2021-05-05 16:38