Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Internat

Välkommen till Björkebo och Granbo, våra två internat! Här finns det ett 30-tal enkelrum och även några dubbelrum. Alla rum har egen dusch och toalett och är möblerade med enkelsäng, nattduksbord, hyllor, skrivbord och stol. På internatet finns också gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga. Två av rummen och ett av köken är tillgänglighetsanpassade.
Internatet innebär boende tillsammans med andra, och ett gemensamt ansvar både för de gemensamma utrymmena och för trivseln. För att diskutera gemensamma frågor och fatta beslut tillsammans hålls det regelbundna internatmöten.

Fristads folkhögskola internat sällskapsrum

Den som flyttar in på internatet förväntas vara beredd på att:
  • visa respekt för och ta hänsyn till de andra som bor på internatet.
  • följa anvisade ordningsregler som är en bilaga till hyreskontraktet och som skrivs under i samband med kontraktsskrivning.
  • vara husvärd tillsammans med en kamrat några veckor per termin. Husvärdarna ansvarar för tömning av sopor, städning av gemensamma utrymmen samt rapportering om något är trasigt.
  • delta på alla internatmöten.

I internatpaketet ingår lunch i skolans matsal måndag till fredag samt enklare kvällsmat som ställs ut i internatköken måndag till torsdag. Frukost ordnar de boende på internatet själva i internatets kök, liksom alla måltider från fredag kväll till söndag kväll. En välsorterad matbutik med generösa öppettider 7 dagar i veckan finns på 7 minuters gångavstånd från skolan.

Hyresavtalet internatet 

Internat i mån av plats

Internatboende är en service som skolan har för att öka möjligheten att studera. I din ansökan anger du om du har önskemål om att bo på skolans internat. Blir du antagen och "Tackar ja" till din kursplats kontaktar du internatansvarig för att diskutera din önskan att bo på skolan. 

Tilldelning av internatrum

Internatboende är en service som skolan har för att öka möjligheten att studera. Internatet har en egen parallell process i samband med antagningsprocessen. Rum tilldelas i mån av plats till de som bedöms ha förutsättningar att klara ett gemensamt boende.

I din ansökan anger du om du har önskemål om att bo på skolans internat. Blir du antagen till kursen och har tackat ja till din kursplats kontaktar du internatansvarig, för att formellt ansöka om ett rum.  Då får du en tid för en obligatorisk intervju där vi pratar om dina förutsättningar att bo på internatet. Efter intervjun får du besked om du erbjuds ett internatrum eller inte. 

Du kan nå internatansvrig via 033-236816 tidigast två veckor innan skolan börjar eller senast innan mitten på juni. Se även kontaktuppgifter under rubriken "Kontaktperson internatansvarig långkurs".

Fristads folkhögskola internatrum

Kostnader Internatboende

I kostnaden för internatboendet ingår både mat och boende, och maten kan inte väljas bort.

  • Boende i enkelrum: 4900 kr per månad (sept-maj) 
  • Boende två i dubbelrum: 3890 kr per månad/person (sept-maj)
  • Boende själv i dubbelrum: 5500 kr per månad (sept-maj)

Kostnaden för rummet och maten faktureras och ska betalas varje månad. Vid kursstart i slutet av augusti betalar du både för dagarna i augusti och hela september. Kostnaderna för augusti 2023 är vid inflytt helgen innan skolstart för deltagare boende i enkelrum 1991kr.

Internatteamet

Personal från internatteamet är på plats några eftermiddagar/kvällar varje vecka. Då jobbar de dels med husvärdskapet och andra organisatoriska frågor, dels med att stötta de boende att göra olika aktiviteter tillsammans utifrån deras önskemål. Ibland blir det utflykter. Däremot är vårt internat inget LSS-boende, dvs vi har inte bemanning dygnet runt och erbjuder inte något boendestöd.

 

Ring 033-23 68 16 för att komma i kontakt med någon kring internatfrågor gällande långkurser.

Maria Landergren

Elevassistent o Internatansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-08-18 15:54