Internat

Deltagare som spelar kort på internat

Välkommen till Björkebo och Granbo, våra två internat! Här finns det ett 30-tal enkelrum och även några dubbelrum. Alla rum har egen dusch och toalett och är möblerade med enkelsäng, nattduksbord, hyllor, skrivbord och stol. På internatet finns också gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga. Två av rummen och ett av köken är tillgänglighetsanpassade.
Internatet innebär boende tillsammans med andra, och ett gemensamt ansvar både för de gemensamma utrymmena och för trivseln. För att diskutera gemensamma frågor och fatta beslut tillsammans hålls det regelbundna internatmöten.

Fristads folkhögskola internat sällskapsrum

Den som flyttar in på internatet förväntas vara beredd på att:
  • visa respekt för och ta hänsyn till de andra som bor på internatet.
  • följa anvisade ordningsregler som är en bilaga till hyreskontraktet och som skrivs under i samband med kontraktsskrivning.
  • vara husvärd tillsammans med en kamrat några veckor per termin. Husvärdarna ansvarar för tömning av sopor, städning av gemensamma utrymmen samt rapportering om något är trasigt.
  • delta på alla internatmöten.

I internatpaketet ingår lunch i skolans matsal måndag till fredag samt enklare kvällsmat som ställs ut i internatköken måndag till torsdag. Frukost ordnar de boende på internatet själva i internatets kök, liksom alla måltider från fredag kväll till söndag kväll. En välsorterad matbutik med generösa öppettider 7 dagar i veckan finns på 7 minuters gångavstånd från skolan.

Hyresavtalet internatet 

Internat i mån av plats

Internatboende är en service som skolan har för att öka möjligheten att studera. I din ansökan anger du om du har önskemål om att bo på skolans internat. Blir du antagen och "Tackar ja" till din kursplats kontaktar du internatansvarig för att diskutera din önskan att bo på skolan. 

Tilldelning av internatrum

Tilldelning av internatrum

Internatboende är en service som skolan har för att öka möjligheten att studera. Internatet har en egen parallell process i samband med antagningsprocessen. Rum tilldelas i mån av plats till de som bedöms ha förutsättningar att klara ett gemensamt boende.

I din ansökan anger du om du har önskemål om att bo på skolans internat. Blir du antagen till kursen och har tackat ja till din kursplats kontaktar du internatansvarig, för att formellt ansöka om ett rum.  Då får du en tid för en obligatorisk intervju där vi pratar om dina förutsättningar att bo på internatet. Efter intervjun får du besked om du erbjuds ett internatrum eller inte. 

Du kan nå internatansvrig via 033-236816 tidigast två veckor innan skolan börjar eller senast innan mitten på juni. Se även kontaktuppgifter under rubriken "Kontaktperson internatansvarig långkurs".

Fristads folkhögskola internatrum

Internatkostnad

Kostnader Internatboende

I kostnaden för internatboendet ingår både mat och boende, och maten kan inte väljas bort.

  • Boende i enkelrum: 4900 kr per månad (sept-maj) OBS! Fr.o.m augusti 2024 - 5200 kr per månad
  • Boende två i dubbelrum: 3890 kr per månad/person (sept-maj) Fr.o.m augusti 2024 - 4130 kr per månad
  • Boende själv i dubbelrum: 5500 kr per månad (sept-maj) Fr.o.m augusti 2024 - 5840 kr per månad

Kostnaden för rummet och maten faktureras och ska betalas varje månad. Vid kursstart i slutet av augusti betalar du både för dagarna i augusti och hela september. Kostnaderna för augusti 2024 är vid inflytt helgen innan skolstart för deltagare boende i enkelrum 2325 kr.

Kostnaden för internatboende enstaka nätter inklusive frukost är 320kr per natt från och med januari 2024.


Internatteamet

Internatteamet

Personal från internatteamet är på plats några eftermiddagar/kvällar varje vecka. Då jobbar de dels med husvärdskapet och andra organisatoriska frågor, dels med att stötta de boende att göra olika aktiviteter tillsammans utifrån deras önskemål. Ibland blir det utflykter. Däremot är vårt internat inget LSS-boende, dvs vi har inte bemanning dygnet runt och erbjuder inte något boendestöd.

 


Kontaktperson Internatansvarig långkurs

Ring 033-23 68 16 för att komma i kontakt med någon kring internatfrågor gällande långkurser.

Maria Landergren

Elevassistent o Internatansvarig

Telefonnummer

Kontor: 033-236816