Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internat

Internatet innebär boende tillsammans med andra, och ett gemensamt ansvar både för de gemensamma utrymmena och för trivseln. För att diskutera gemensamma frågor och fatta beslut tillsammans hålls det regelbundna internatmöten.

Den som flyttar in på internatet förväntas vara beredd på att:

  • visa respekt för och ta hänsyn till de andra som bor på internatet.
  • följa anvisade ordningsregler som är en bilaga till hyreskontraktet och som skrivs under i samband med kontraktsskrivning.
  • vara husvärd tillsammans med en kamrat några veckor per termin. Husvärdarna ansvarar för tömning av sopor, städning av gemensamma utrymmen samt rapportering om något är trasigt.
  • delta på alla internatmöten.

I dagsläge har vi 17 enkelrum och 3 dubbelrum med egen dusch och toalett, varav två är handikappanpassade. Rummen är möblerade med enkelsäng, nattduksbord, hyllor, skrivbord och stol. På internatet finns också gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga.

Skolans matsal serverar frukost och lunch måndag till fredag. Övrig tid lagar de boende på internatet sin egen mat i internatets kök. En välsorterad matbutik med generösa öppettider 7 dagar i veckan finns på 5 minuters gångavstånd från skolan.

Kostnad

  • Enkelrum: 4600 kr per månad
  • Dubbelrum: 4020 kr per månad/person eller 5180 kr om man vill bo ensam i ett dubbelrum

I kostnaden ingår både mat och boende, och maten kan inte väljas bort.

Kostnaden för rummet och maten faktureras och ska betalas på varje månad. Vid kursstart i slutet av augusti betalar du både för dagarna i augusti och hela september.

Internat i mån av plats

Internatboende är en service som skolan har för att öka möjligheten att studera. I din ansökan anger du om du har önskemål om att bo på skolans internat. Blir du antagen och "Tackat ja" till din kursplats kontaktar du Yvonne G Forsström, som är ansvarig för internatboendet, för att diskutera din önskan att bo på skolan. Yvonne nås på telefon 0738-332158. Mejl yvonne.g.forsstrom@vgregion.se

Yvonne Gunnervald Forsström

Biträdande rektor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-07-06 16:51