Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internat

Internatet innebär boende tillsammans med andra, och ett gemensamt ansvar både för de gemensamma utrymmena och för trivseln. För att diskutera gemensamma frågor och fatta beslut tillsammans hålls det regelbundna internatmöten.

Den som flyttar in på internatet förväntas vara beredd på att:

  • visa respekt för och ta hänsyn till de andra som bor på internatet.
  • följa anvisade ordningsregler som är en bilaga till hyreskontraktet och som skrivs under i samband med kontraktsskrivning.
  • vara husvärd tillsammans med en kamrat några veckor per termin. Husvärdarna ansvarar för tömning av sopor, städning av gemensamma utrymmen samt rapportering om något är trasigt.
  • delta på alla internatmöten.

I dagsläge har vi 17 enkelrum och 3 dubbelrum med egen dusch och toalett, varav två är handikappanpassade. Rummen är möblerade med enkelsäng, nattduksbord, hyllor, skrivbord och stol. På internatet finns också gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga.

Skolans matsal serverar frukost och lunch måndag till fredag. Övrig tid lagar de boende på internatet sin egen mat i internatets kök. En välsorterad matbutik med generösa öppettider 7 dagar i veckan finns på 5 minuters gångavstånd från skolan.

Kostnad

  • Enkelrum: 1150 kr per vecka
  • Dubbelrum: 925 kr per person per vecka eller 1295 kr om man vill bo ensam i ett dubbelrum

I kostnaden ingår både mat och boende, och maten kan inte väljas bort.

Kostnaden för rummet och maten faktureras och ska betalas i förskott varje månad. Vid kursstart i slutet av augusti betalar du både för dagarna i augusti och hela september.

Du betalar logi för alla lov. Jullovet är kostnadsfritt om du bor någon annanstans under dessa veckor. Uppsägning av hyreskontraktet görs skriftligen 14 dagar i förväg. Observera att studerande som vid kursens slut har skulder till skolan inte blir antagen följande läsår.

Internat i mån av plats

Om du har önskat internatboende i din ansökan till oss så kommer du att få ett meddelande med kontrakt och vidare instruktioner när du har "Tackat ja" till din plats.

För mer information om skolans internat ta kontakt med Yvonne Forsström, enhetschef service.

Yvonne Gunnervald Forsström

Enhetschef Service
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-03-30 09:12