För studerande

Hej!

Inka heter jag, och är rektor på Fristads folkhögskola. Att lära mig nya saker är en otroligt häftig känsla, tycker jag. Då inser jag vilka fantastiska resurser som finns inom mig, och jag känner mig rik och stark. Jag önskar att alla får uppleva denna känsla – och därför arbetar jag på en folkhögskola. Här står glädjen att lära sig verkligen i centrum.

Folkhögskolan har en lång tradition och är en annorlunda läromiljö om man jämför med grundskolan och gymnasieskolan. Lika viktiga som läroböckerna är deltagarna själva, med sina unika erfarenheter, sin kunskap och sin personlighet. Små undervisningsgrupper ger trygghet, gemenskap och bra förutsättningar för spännande diskussioner.

På Fristads folkhögskola har vi kursdeltagare i många olika åldrar, från många olika länder, med eller utan funktionsnedsättning. Olika erfarenheter som gör vår skola bred och stark. I klassråd, kursråd och miljöråd får du som studerar möjlighet att påverka din utbildning och studiemiljö. Hos oss är du viktig och du har alltid något att bidra med!

Det bästa med rektorsjobbet är att få följa deltagarnas utveckling från läsårsstart till avslutningsdagen. Vilken resa fantastisk resa de gör! Deras självförtroende växer, och deras kunskaper ökar. De berättar att de har fått nya perspektiv på sig själva och sina liv, och redskapen att kunna påverka sin framtid. Många tidigare deltagare tycker att tiden på folkhögskolan var den bästa tiden i deras liv även långt efter att de har slutat på skolan.

Satsa på dig själv – både som människa och kunskapsmässigt. Sök till folkhögskolan du också! Hoppas vi ses!

Inka