Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurser

När du studerar på folkhögskola kallas utbildningarna för kurser. 

Allmän kurs vänder sig till dig som vill läsa klart grundskole- eller gymnasienivån. Kursen kombinerar traditionella skolämnen som engelska, svenska och matematik med spännande profilämnen och ämnesövergripande teman. Här finns kreativa ämnen, friskvård, bokcirkel, djur & natur, livskunskap och nybörjarfranska – lite beroende på vilken av våra allmänna kurser du väljer. Allmän kurs grundskolenivå erbjuds på plats, medan du kan läsa allmän kurs gymnasienivå både på plats och på distans.  

Särskild kurs passar dig som vill fördjupa dig inom ett ämnesområde och kan ha många olika inriktningar. På Fristad finns det både en hantverksutbildning – vävkursen – och yrkesutbildningar inom trädgård, yrkesbiodling samt vård och omsorg. Vi erbjuder också en kurs för personer med funktionsvariation. Kurserna går i huvudsak på plats i Fristad, men vi har också några kurser på distans. 

Senast uppdaterad: 2023-02-14 15:18