Konferens

En plats att låta kreativiteten flöda och skapa givande samtal

Fristad folkhögskola erbjuder en plats för konferens, kurs och övriga möten. 

Området som folkhögskolan ligger på benämns Fristad Hed och här inryms en mångårig historia. Mellan åren 1797-1914 huserade Älvsborgs regemente på heden, och nio år efter regementets flytt till Borås öppnade folkhögskolan 1923 det iordningställda området för deltagare.

I Högtidssalen, där officerana intog sina måltider, har vi idag plats för 150 sittande konferensgäster i biosittning. Är ni en mindre grupp såsom vid ett styrelsemöte arrangerar vi lokalen efter era önskemål. Ny teknik är installerad sedan några år tillbaka, vilket innebär personer på distans kan vara med digitalt.

Restaurangen Gröna Heden serverar hemlagad lunch gjord på råvaror efter säsong bland annat med grönskaper och honung från skolans egna trädgårdsland och bikupor, utöver inköpta ekologiska råvaror i den mån det går. I Gröna Heden ges möjlighet att träffa deltagare som går på skolans olika kurser.

Vi erbjuder även möjlighet att lägga till en aktivitet under kursen/konferensen inom något av de ämnena skolan har såsom måla, väva eller prova på keramik, men även fem-kamp är en aktivitet vi erbjuder. Kostnad för en aktivitet tillkommer på dagspriset.

Vårt fokus är att ni ska ha en minnesvärd upplevelse och vi tillsammans med er skapar ett konferenserbjudande som passar just er kurs eller konferens, oavsett om ni är ett sällskap på 5 personer eller 150 personer och om ni önskar med eller utan mat.

Kostnaden för en endagskonferens är 495kr/person inkl moms och 396kr exkl moms. 
I priset ingår förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, frukt och vatten, lokalhyra och teknik.

Vi har främst tre konferenslokaler dedikerade för utomstående kurser och konferenser. Namnen till dessa rum har inspirerats från att området tidigare av ett regementsområde. 

  • Högtidsalen - rymmer 150 personer
  • Honnören - rymmer 14 personer
  • Givakten - rymmer 8 personer
  • Granbo - lokaler anpassade för synkurser

Varmt välkommen att kontakta oss för diskussion kring er nästa kurs/konferens. 

För bokning kontakta

Kontakt - Konferensbokning

 

Konferens, kurslokaler och samverkan

E-post: fristads.folkhogskola.konferens@vgregion.se 
Telefon: 033- 23 68 06

Asta Kostiainen

Konferensvärdinna

Telefonnummer

Kontor: 033 - 23 68 00

Yvonne Gunnervald Forsström

Biträdande rektor

Telefonnummer

Kontor: 033 - 23 68 00