Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vävutbildning

Alicia sitter i vävsalen

Ansökan till läsåret 23/24 öppnar 20 februari kl 9.00

Ansökningsmodulen öppnar vecka 8 kl 9 och är öppen fram till den 7 augusti. Ansöker du sent d.v.s. efter vecka 24 så återkopplar vi först i början av augusti. Alla som sökt innan juni ska få antagningsbesked senaste vecka 25. Välkommen med din ansökan!

Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

Grundkurs och påbyggnadskurs har platsförlagd undervisning i egen byggnad på skolområdet med väv- och teorisal. Distanskurser ges mestadels via webben, men har också fysiska träffar på skolan, cirka en gång i månaden.
Kursen Väv Må Väl är för dig som är sjukskriven och vill studera i ett lugnare tempo med färre skoldagar i veckan, är också platsförlagd.

Instagram-logo-transparent-PNG (1).png
  @fristadvaver  

Ansökningsperioder och ansökan för Vävkurser

Ansökan & antagning

Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen därefter distanskurserna. I mån av plats antas sedan deltagare till Väv Må Väl. Läs mer om antagning på respektive kurssida.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. Som vuxenstuderande förväntas man dock generellt själv köpa sin litteratur och anteckningsmaterial m.m. På Fristads folkhögskola tillhandahåller vi en del av det mot en serviceavgift.

För heltidsstuderande är serviceavgiften 1700 kr per termin.

Serviceavgiften ger dig:

  • tillgång till Office 365
  • visst studiematerial 
  • förmiddagsfika varje skoldag
  • några festliga måltider under kurstiden
  • olycksfallsförsäkring

Utöver serviceavgiften förväntas du betala ungefär 1500 kr för material per år. Även kostnader för studiebesök (resor dit och ev entréavgifter) kan tillkomma.

Eva Martinsson

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-02-21 12:50