Vävutbildning

Alicia sitter i vävsalen

Ansökan till läsåret 24/25 öppnar 19 februari kl 9.00

Ansökningsmodulen öppnar vecka 8 kl 9 och är öppen fram till den 7 augusti. Ansöker du sent d.v.s. efter vecka 24 så återkopplar vi först i början av augusti. Alla som sökt innan juni ska få antagningsbesked senaste vecka 25. Ansökan för start VT2024 påbyggnad är öppen för ansökan. Välkommen med din ansökan!

Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

Grundkurs och påbyggnadskurs har platsförlagd undervisning i egen byggnad på skolområdet med väv- och teorisal. Distanskurser ges mestadels via webben, men har också fysiska träffar på skolan, cirka en gång i månaden.
Kursen Väv Må Väl för dig som är sjukskriven och vill studera i ett lugnare tempo med färre skoldagar i veckan, är också platsförlagd.

Instagram-logo-transparent-PNG (1).png
  @fristadvaver  

Ansökningsperioder och ansökan för Vävkurser

Ansökningsperiod
Ansökningsperioden för start på höstterminen är från februari v 8 till juni, där antagningsarbete och intervjuer påbörjas i april/maj månad och vi tillämpar löpande antagning från den 15 maj. Sen ansökan kan komma att vara möjlig i mån av plats. 

För start på vårterminen antar vi enbart till kursen Väv påbyggnad samt Väv må väl i mån av plats. Ansökan öppnar i mitten på oktober och är öppen fram till jul, där antagningsarbete och intervjuer påbörjas i november månad och vi tillämpar löpande antagning fram till kurstarten i januari. 

Ansökan & antagning
Ansökan görs på skolans digitala ansökningsformulär. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen därefter distanskurserna. I mån av plats antas sedan deltagare till Väv Må Väl. Läs mer om antagning på respektive kurssida.


Kontaktperson Vävkurser

Eva Martinsson

Vävlärare, Kulturansvarig

Telefonnummer

Kontor: 033 - 23 68 00