Vävutbildning

Alicia sitter i vävsalen

Ansökan till de platsförlagda vävkurserna läsåret 24/25 är öppen

Ansökningsmodulen är öppen fram till den 7 augusti för de platsförlagda kurserna. Ansöker du sent d.v.s. efter vecka 24 så återkopplar vi först i början av augusti. Alla som sökt innan juni ska få antagningsbesked senaste vecka 25.  Välkommen med din ansökan! OBS Ansökan till Distanskurs i bindningslära (grundkurs) är stängd för ansökan på grund av högt söktryck. 

Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

 

Grundkurs och påbyggnadskurs har platsförlagd undervisning i egen byggnad på skolområdet med väv- och teorisal. Distanskurser ges mestadels via webben, men har också fysiska träffar på skolan, cirka en gång i månaden.
Kursen Väv Må Väl för dig som är sjukskriven och vill studera i ett lugnare tempo med färre skoldagar i veckan, är också platsförlagd.

Instagram-logo-transparent-PNG (1).png
  @fristadvaver  

Ansökningsperioder och ansökan för Vävkurser

Ansökningsperiod platsförlagda vävkurser
Ansökningsperioden för platsförlagda kurser med start på höstterminen är från februari v 8 fram till andra veckan i juni, där antagningsarbete och intervjuer påbörjas i april/maj månad och vi tillämpar löpande antagning från den 15 maj. Sen ansökan kan komma att vara möjlig i mån av plats. 

För start på vårterminen antar vi enbart till kursen Väv påbyggnad samt Väv må väl i mån av plats. Ansökan öppnar i mitten på oktober och är öppen fram till jul, där antagningsarbete och intervjuer påbörjas i november månad och vi tillämpar löpande antagning fram till kurstarten i januari. 

Ansökningsperiod distans vävkurser
Ansökningsperioden för distans kurser med start på höstterminen är från februari v 8 fram till 31 maj, där antagningsarbete och intervjuer påbörjas i april/maj månad och vi tillämpar löpande antagning från den 30 april. Sen ansökan kan komma att vara möjlig i mån av plats. 

Ansökan & antagning
Ansökan görs på skolans digitala ansökningsformulär. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen därefter distanskurserna. I mån av plats antas sedan deltagare till Väv Må Väl. Läs mer om antagning på respektive kurssida.


Kontaktperson Vävkurser

Eva Martinsson

Vävlärare, Kulturansvarig

Telefonnummer

Kontor: 033 - 23 68 00