Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vävutbildning

kvinna med färgglatt garn i famnen

Ansök senast 15 juni!

Ansökningsmodulen är öppen till den 15 juni. Under maj månad börjar vårt antagningsarbete och vi tillämpar löpande antagning från den 15 maj. Välkommen med din ansökan!

Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

Grundkurs och påbyggnadskurs har platsförlagd undervisning i egen byggnad på skolområdet med väv- och teorisal. Distanskurser ges mestadels via webben, men har också fysiska träffar på skolan, cirka en gång i månaden.
Kursen Väv Må Väl är för dig som är sjukskriven och vill studera i ett lugnare tempo med färre skoldagar i veckan, är också platsförlagd.

 

Kursinformation

Ansökan & antagning

Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen utifrån resultaten från referenstagningen. I mån av plats antas sedan deltagare till distanskurserna och Väv Må Väl.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri. Som vuxenstuderande förväntas man dock generellt själv köpa sin litteratur och anteckningsmaterial m.m. På Fristads folkhögskola tillhandahåller vi en del av det mot en serviceavgift.

För heltidsstuderande är serviceavgiften 1700 kr per termin.

För deltidstuderande 75% är serviceavgiften 1275 kr per termin.

För halvtidsstuderande är serviceavgiften 850 kr per termin.

Serviceavgiften ger dig:

  • tillgång till Office 365
  • wifi
  • visst studiematerial samt tillgång till bibliotek
  • tillgång till gym, bastu och idrottshall
  • förmiddagsfika varje skoldag
  • några festliga måltider under kurstiden
  • olycksfallsförsäkring

Utöver serviceavgiften förväntas du betala ungefär 1500 kr för material per år. Även kostnader för studiebesök (resor dit och ev entréavgifter) kan tillkomma.

Eva Martinsson

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-05-17 09:51