Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studeranderätt

 

Skollagen gäller inte för folkhögskolorna och det finns ingen myndighet som är satt att kontrollera folkhögskolorna. Det är varje folkhögskolas styrelse som bestämmer vad som ska gälla för just den skolan.

Fristads folkhögskola är en av sex folkhögskolor som har Västra Götalandsregionen som sin huvudman och som har en gemensam styrelse. Den styrelsen har fastställt en gemensam studeranderätt för alla sex skolor som du hittar som pdf här på sidan. Läs den noga – det är extra viktigt att du vet vad som gäller just på vår skola!

Enligt studeranderätten ska deltagaren informeras om skolans regler vid kursstart. På Fristads folkhögskola har vi regler inom följande områden:

  1. Respekt för varandra & den gemensamma studiemiljön
  2. Närvaro
  3. Drogfrihet & nykterhet
  4. Plagiat

Reglerna i sin helhet finns i studiekontraktet, här nedan, som varje deltagare ska skriva under efter informationen.

vgrfolkhogskolor.se finns också mer information om hur du kan gå tillväga om du känner dig missnöjd med din studiesituation eller känner dig felaktigt behandlad av skolan.

Senast uppdaterad: 2016-05-03 11:36