Kulturevenemang

Fristads folkhögskolas Matsalsbyggnad

Fristads folkhögskola har en över 30-årig tradition av att hålla kulturkvällar inom olika tema, såsom musik och föreläsningar inom olika kulturämnen.

Kulturkväll - Susanne Hultin föreläser om örter och kryddor 

Välkommen till en spännande föreläsning om örter och kryddor, där Susanne Hultin delar med sig av sina mångåriga kunskaper och erfarenheter i ämnet. Vi får ta del av hur några av de vanligaste örterna och kryddorna odlas och hur det skördas. Efter att man skördat kan man behandla örterna och kryddorna på olika vis exempelvis torka eller frysa, så att de kan förvaras så hållbarhet som möjligt utan att förlora sina goda egenskaper.

Vad har örtena för positiva egenskaper på vår hälsa och välmående och hur kan de användas. Vi får även informaiton kring hur de kan användas till matlagning och bakning eller varöf rinte till ett gott te? Det finns månnga olika typer av smaksättningat av salt eller socker. Öter kan också användas till att gör aolika hudvårdsprodukter, såsom egen slava eller body butter om du låter örterna dra i olja. Kom och få tips på hur du kan göra.

Inträde - Gratis

Foto på Susanne Hultin
Kokning av örter
Tillredning av örter och kryddor