Havet i Bild

Fokuset i profilen Havet i Bild är att ge dig en möjlighet att lära dig mer om målningstekniker inom akrylmålning. Du ges chansen att utforska ditt skapande inom måleri i kombination med att vi utforskar havets mystik och de varelser som lever där.

Hur kommer det sig egentligen att delfiner är närmare släkt med råttor än med hajar? Hur är det möjligt att havssköldpaddor som ska lägga ägg, efter att ha simmat tusentals kilometer ute till havs, hittar tillbaka till samma strand de en gång föddes på?

Oavsett om du har några förkunskaper eller inte, kommer du i den här profilen att få lära dig om måleri och de minsta till de allra största organismerna i våra hav. Du kommer även bekanta dig med flera olika havsmiljöer samt få insikt i hur djurens livscykler ser ut och hur allt hänger ihop.

Du kommer att även att lära dig om färgkunskap och får bekanta dig med och inspireras av olika konstnären, för att sedan måla en egen målning i liknande stil. Terminen avslutas med en digital vernissage av profilgruppens verk.