Chokladpraliner, fyllning och olika smakkombinationer - 15 november

Denna kurs är till dig som är amatör och har provat någon gång att gjuta praliner. Vi provsmakar lite olika kombinationer av fyllningar och choklad för att få fram vilken fyllning som passar till mörk resp. ljus choklad. Genom att lära dig olika tekniker att skapa olika fyllningar och att sedan kombinera dessa med olika typ av choklad, gör att du kan skapa praliner som är helt unika och personliga.
Chokladpraliner, fyllning och olika smakkombinationer -15 november
Första delen av kursen pratar vi kort om chokladen och dess ursprung. Sedan lite tipps och trix som underlättar din pralintillverkning. När det gäller temperering kan vi få lite nya idéer om hur man ska förenkla metoden. Vi kanske kan diskutera och dela med oss våra erfarenheter?
Andra delen av kursen kommer ni att få sätta ihop och tillverka fyllningar och fylla pralinformar och locka dessa.
Vi avslutar med att provsmaka alla kombinationer vi tillverkat under dagen och de praliner som blir över får ni ta med hem
Kursledaren
Maria Larsson driver Mrs Cace and garden, en hobbyverksamhet där hon gör allt mellan pralintillverkning och tårtkonst. Hon har lärt sig genom ”lerning by doing” och har gjort detta sedan 2008. Maria har även gått några kurser i tårttillverkning och modellering. Hon har även tävlat i Skandinavian cakeshow..
Praktisk Information
Datum: 15 november
Kurstider: 9.00-12.00 13.00-16.00
Plats: Fristads Folkhögskola
Förkunskaper: Du har provat på att gjuta praliner någon gång
Antal platser: 8 st
Kostnad: 1375 kr inklusive allt material, och de praliner som blir över tar du med hem, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår.
Medtag till kursen: Kläder som tål chokladfläckar och en liten förpackning att ta med praliner hem i.
Kursintyg
Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid minst 80% närvaro. Önskan om intyg ska inkomna före kursen eller senaste ett halvår efter.