Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologisk mat

Ekologisk mat

Ekologiskt i vår matsal!

En viktig del i vårt miljöarbete, är att kunna erbjuda så mycket ekologiska livsmedel och maträtter som möjligt. Som ett bevis för detta arbete har vi ett certifikat från Aranea AB.

Cirka 50 % av vårt sortiment av livsmedel är ekologiskt. Dessa produkter är alltså producerade utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel!

Det bästa ur miljösynpunkt är att hitta produkter som inte bara är ekologiska, utan också närodlade och klimatsmarta. Därför letar vi efter ekologiska producenter i vårt närområde. Nytt är att vi arbetar för att minska matsvinn, har köttfria dagar i matsalen, samt att vi en dag i veckan serverar ett salladsbord med grönsaker som enbart är ekologiska och klimatsmarta.

Växthus och Miljöhus

Växthuset består av en kalldel och en mindre, uppvärmningsbar del. Värmen kommer i huvudsak från biobränsle från närvärmecentralen. I den uppvärmningsbara delen odlas växthusgurka och på våren driver vi upp plantor här.

I kalldelen växer mest tomater under sommaren. Ibland odlar vi också paprika och aubergine. I början av våren odlar vi ibland rädisor och sallat i den uppvärmda delen.

Bredvid växthuset ligger vårt miljöhus. De studerande som valt ämnet Växthus, bedriver sina teoretiska och praktiska studier här.

Skörden går till skolans kök. Endast giftfria produkter används och odlingen är ekologisk.

KRAV-märkt matsal, feb 2017

Nu är vår matsal certifierad med 2 av 3 stjärnor. Dvs att vår mat är tillagad med minst 50% godkända råvaror.

Fakta om KRAV-märkt restaurang.

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

Besök http://www.krav.se/om-krav för mer information.

KRAV logga som visar två ifyllda stjränor av tre.
Senast uppdaterad: 2016-05-03 12:12