Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen på Växas kortfilmfestival

Inspelning av filmen Piratens skatt med hjälp av green screen-teknik. Simon Klasson och Hugo Johansson fäktas framför ett grönt skynke.

Deltagare i Växa-klassen har under terminen arbetat med att skriva manus, regissera och agera i egna kortfilmer. Filmerna är spännande, intressanta, roliga, berörande om vart annat. De har spelat in med tekniker som Greenscreen och stop motion samt gjort egen rekvisita. Välkommen att träffa klassens skådespelare och regissörer!

Växa är en tvåårig folkhögskolekurs för personer gått i anpassad gymnasieskola (särskola) eller fått extra stöd i skolan på grund av intellektuella och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer. Många tillhör LSS. Det är så viktigt att det finns möjlighet att studera vidare som vuxen även för denna målgrupp.

På Växa får deltagarna utveckla sin självkänsla och sitt självförtroende genom kreativa ämnen såsom film, musik och skapande samt friluftsliv och friskvård. Kursen ger dem verktyg för att vara mera självständiga i vardagslivet och öka sin livskvalitet, t ex genom att utöva olika intressen.

Filmerna som visas på festivalen belyser deltagarnas utveckling under kursen på ett mycket bra sätt. Många av dem avslutar sina studier på skolan om några veckor.

 

Tid och plats

23 maj 2023 på Fristads folkhögskola

Filmvisning kl. 13.00

Presskonferens med deltagare och lärare 14.00

Kontaktperson

Margareta Dalqvist

Telefon 070-082 51 49

Mejl: margareta.dalqvist@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-05-12 14:34