Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Distanskurs i Weavepoint / bindningslära

Ett vävmönster från ett datorprogram

En kurs för dig som har grundläggande kunskaper i bindningslära och vill utveckla din vävning. Med dataprogrammet Weavepoint kan du enkelt rita och konstruera olika bindningar och du får en tydlig förståelse i vävtekniker. Efter genomgången kurs kan du arbeta självständigt med programmet.

Vid varje kurstillfälle är det gemensamma genomgångar och du får tid till att genomföra övningar. Du får efter varje träff uppgifter att utföra enskilt och tillsammans med din grupp. Vi använder oss av Ping Pong en webb-baserad lär- plattform. Det ges möjlighet till individuell handledning via Ping Pong.

Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. På intyget framgår om deltagaren varit närvarande vid träffarna och genomfört uppgifterna med godkänt resultat.

För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla uppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att man är aktiv i sin diskussionsgrupp på Ping Pong.

Kurslängd: 1 år

Studietakt: Halvfart (vilket innebär ca 10 timmars arbete var vecka)

Kursstart: 14 september kl. 9.00-16.00

Övriga träffar: 19 oktober, 16 november, 18 januari, 22 februari, 28 mars och 9 maj

Kursinnehåll

Vi startar med grundbindningarna och lär oss efter varje träff fler vävtekniker och mer av funktionerna i programmet. Kursen innehåll formas efter gruppens önskemål.

Dessa vävtekniker kommer att presenteras: kypertvariationer, färgeffekter, vävnader med inslagsflotteringar/varpflotteringar, förenklade drällar och dräll m.m

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i bindningslära och vävning krävs. Det är en fördel om du har viss datorvana eftersom all diskussion och alla uppgifter redovisas på Ping Pong.

Du har en egen laptop med dig under kursdagarna med installerat Weavepointprogram nr 7 eller 8. Om du blir antagen till kursen kontakta skolan och kursansvarig så har du möjlighet att köpa Weavepoint 8 med rabatt

I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart

Kursinformation

Ansökan & antagning

Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen utifrån resultaten från referenstagningen. I mån av plats antas sedan deltagare till distanskurserna och Väv Må Väl.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri, men vi tar ut en serviceavgift som täcker en del av det material som används. För distansstuderande på halvfart är serviceavgiften 500 kr per termin och då ingår även fika.

Birgitta Jönsson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-06-14 14:00