Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Distanskurs i vävning

En påbyggnadskurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i vävning. Du varvar självständigt arbete hemifrån med att få teori och uppgifter på plats i skolan. Du har gått Fristads folkhögskolas ettåriga vävutbildning eller har motsvarande kunskaper sedan tidigare.

För att delta i kursen behöver du en vävstol med minst åtta skaft och åtta trampor samt tillgång till internet. Vi lägger upp kursen temavis. Uppgifterna varieras för att ge en bredd av kunskaper och erfarenheter.

Varje temaperiod avslutas med en gemensam redovisning, där vi delar erfarenheter med varandra.

Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. På intyget framgår om deltagaren varit närvarande vid träffarna och genomfört uppgifterna med godkänt resultat.

För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla uppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att man är aktiv i sin diskussionsgrupp på Ping Pong.

Kurslängd: 1 år

Studietakt: Halvfart (vilket innebär ca 10 timmars arbete varje vecka)

Kursstart: September

Kursinnehåll

Materiallära

Vävteknik

Bindningslära

Färg och form

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i bindningslära och vävning.

I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

Träffarna

Träffarna för distanskurs i vävning blir under följande veckor. Veckodag bestäms senare.
v 36 41 45 49 6 12 18

Kursinformation

Ansökan & antagning

Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen utifrån resultaten från referenstagningen. I mån av plats antas sedan deltagare till distanskurserna och Väv Må Väl.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri, men vi tar ut en serviceavgift som täcker en del av det material som används. För distansstuderande på halvfart är serviceavgiften 500 kr per termin och då ingår för- och eftermiddagsfika vid de skolförlagda träffarna, visst enkelt material samt kopior.

Birgitta Jönsson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer

Eva Martinsson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-08-13 09:21