Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Distanskurs i vävning

En påbyggnadskurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i vävning. Du varvar självständigt arbete hemifrån med att få teori och uppgifter på plats i skolan.

I årets kurs får du kombinera handvävningen med färgning och tryck! Vi testar bland annat ikat och shibori. Materialen som vi använder är garn av ull, lin, bomull och papper. Varpar, färgar och trycker på skolan och väver hemma. Arbetssättet är experimentellt och lustfyllt. Stor vikt läggs vid val av bindning, täthet och garn.

Vid varje träff har gruppen en gemensam redovisning, där erfarenheter delas med varandra.

För att delta i kursen behöver du en vävstol med minst åtta skaft och åtta trampor samt tillgång till internet.

Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. På intyget framgår om deltagaren varit närvarande vid träffarna och genomfört uppgifterna med godkänt resultat.

För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla uppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att man är aktiv i diskussionsgrupperna i vår digitala lärplattform.

Kurslängd: 1 år

Studietakt: Halvfart (vilket innebär ca 10 timmars arbete varje vecka)

Kursstart: September

Kursinnehåll

Färgnings- och tryckningsteknik

Materiallära

Vävteknik

Bindningslära

Färg och form

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i bindningslära och vävning.

I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

Träffarna

Träffarna för distanskurs i vävning blir under följande veckor. Veckodagar bestäms senare.
Vecka: Nya uppgifter kommer snart

Kursinformation

Ansökan & antagning

Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen utifrån resultaten från referenstagningen. I mån av plats antas sedan deltagare till distanskurserna och Väv Må Väl.

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri, men vi tar ut en serviceavgift som täcker en del av det material som används. För distansstuderande på halvfart är serviceavgiften 500 kr per termin och då ingår för- och eftermiddagsfika vid de skolförlagda träffarna, visst enkelt material samt kopior.

Eva Martinsson

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Maria Stawåsen

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-10 14:18