Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Synkurser

ögon

Du som är synskadad har möjlighet att delta i kurser på folkhögskolan för att lättare klara av svårigheter som kan uppstå på grund av din synskada.

På våra kurser får du möjlighet att träffa människor i liknande situation som din egen och du får chansen att utbyta erfarenheter.

Under året erbjuder vi en del nyheter med kurser som prova-på-ledarhund, punktskrift samt digital självständighet. Välkommen att höra av dig om du är nyfiken!  

Vårens kursschema kommer att uppdateras löpande.
Se kursrutan längre ned på sidan.

Exempel ur vårt utbud av kurser: 

  • Iphone
  • Digital självständighet (se beskrivning nedan)
  • Orientering och förflyttning
  • ADL
  • Punktskrift
  • Ledarhund

Har du egna önskemål om kurser och kursinnhåll? Hör av dig!

Kort beskrivning av Kurs i digital självständighet steg 1: Ha möten med Teams, skicka pengar med Swish. sköta räkningar och betalningar med bankappar på telefonen. Scanna text från brev och förpackningar med din mobil samt pdf-läsning. Praktisk användning av telefonens kalender. Koncept och idéer för anteckningsappar. Vi kommer lära oss appen Seeing AI som förutom att kunna scanna text även innehåller färgindikator och ljusindikator. Det är viktigt att du har konton för Swish, och din bankapp före kursen.

Kort beskrivning av Kurs i digital självständighet steg 2: I kurs 2 erbjuder vi träning med GPS-appar som får dig mer självständig i kombination med vit käpp eller med hund. Social media och chat med Facebook, Messenger och Twitter. Handla mat på nätet. Radio/tv/podcast-appar.

 

Kontakta oss gärna för mer information: 033-236800 

Synkursschema 2023

  • 13/2 - 17/2 Android-kurs - lärare Henrik Leander

Kontakt

Skolans administration

Telefon: 033-236800

E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-01-24 08:50