Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skapande Grupper - Sommarkurs i Drama 28/6-2/7 2021

I förgrunden en asiatisk kvinna i svart basker, bakgrund fyra spegelkopior

Nyfiken på att utforska gruppdynamik med drama som metod? Vill du bli säkrare i ledarroll? Kursen ger möjligheter att på ett roligt sätt lära mer om vad som händer i en grupp där olika personer möts.

Gruppdynamik, den kraft som uppstår när människor kommer samman kan vara både positiv och negativ. Vad är det som sker i gruppens olika faser och hur kan vi bli bättre på att bli klokare och mera skapande ihop? Dessa frågor står i centrum när vi under fem dagar undersöker gruppen som fenomen med hjälp av dramapedagogik. Gruppdynamik handlar ofta om processer där vi känner och agerar utan att egentligen veta varför vi gör på ett särskilt sätt. I dramapedagogik så undersöker vi handlingar i relation till tanke och känsla och undersöker det som är så nära, så vardagligt, att vi inte alltid ser det.

Med hjälp av olika dramametoder som improvisation, rollspel, från idé till föreställning etc. så kommer vi tillsammans att utforska gruppen som fenomen. Kursen kommer därför att arbeta med gruppdynamik som tema, och som metod då drama framförallt bygger på ett gemensamt skapande i grupp. En kurs med hög igenkänning där vi kommer att sätta ord på det vi redan anar men inte alltid har ord för.

Kanske väljer du att gå kursen för att du vill bli säkrare i din ledarroll, eller är nyfiken på vad som händer i gruppen, eller är intresserad av att hitta olika metoder för hur du kan arbeta med skapande i grupp. Oavsett anledning så ut vi lovar en mycket rolig kurs om ett mycket angeläget ämne där du får med dig en ökad förståelse för vad som sker i grupper såväl som olika dramaverktyg.

Kursledare Åse Eliason Bjurström
Åse arbetar som dramapedagog sedan trettio år tillbaka. Hon är anställd vid Göteborgs universitet och är dessutom projektledare för flertalet dramaprojekt ofta i relation till mijöfrågor. Hon har stor erfarenhet av grupputveckling. Ett särskilt stort intresse har Åse för drama och sociala hållbarhetsfrågor, exempelvis som hur vi kan skapa grupper där vi känner oss både trygga och modiga nog för att skapa en mer hållbar framtid.

Information

Kurstid: 28 juni - 2 juli 2021
(Kurs Rök & Raku har kurstiden 14-15 juni plus 30 juni-2 juli, se specifik kurssida)

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar
(Kurs Rök & Raku har 2 dagar + 3 dagar)

Kostnader:
3000 kr vilket inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch.
Logi tillkommer med 550:- per natt inkl frukost och kvällsmat.
Materialkostnader tillkommer men viss material ingår.

Avbokning eller inställd kurs
Egen avbokning: För full återbetalning av kursavgiften ska avbokning göras senast en månad före kursstart. Vid avbokning senare än en månad  innan behövs läkarintyg.
Inställd kurs: Hela kursavgiften återbetalas. Eventuellt inställd kurs meddelas senast 3 veckor innan kursstart. 

Anmälan Skapande grupper

Antal kursplatser är 16 stycken.

Anmälan Skapande grupper

Kontakt sommarkurser

Annitta Nielsen, Administrativ koordinator

Växeltelefon: 033-23 68 00

E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-11-22 08:42