Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsolinjen - ny kraft i livet

Hälsolinjen lär dig mer om hälsa, friskvård och hur du höjer din livskvalitet. Här får du bland annat prova på stresshantering, olika avslappningsövningar, medicinsk yoga och mental träning, men också skapande aktiviteter. Du får ökad medvetenhet om vad som motiverar och stärker dig. Vi tillbringar även mycket tid utomhus i skog och mark.

Hälsolinjen passar dig som kanske varit sjukskriven, har aktivitetsersättning eller varit arbetslös en längre tid och behöver ett första steg tillbaka till rutiner och arbete. Studietakten är på halvfart. Alla prestationskrav tonas ner – du är här för din egen skull och får göra saker i din egen takt. Du får möjlighet att träffa andra som är i en liknande situation eftersom det sociala sammanhanget är ett viktigt stöd i att komma vidare. Skolan med sin gammaldags lantliga miljö beskrivs som en lugn oas av tidigare deltagare på hälsolinjen.

Kurslängd: 15 veckor

Studietakt: Halvfart

Kursstart: September och januari

Kursinnehåll

 • Stresshantering
 • Fysisk aktivitet
 • Medicinsk yoga
 • Kost
 • Naturupplevelser  
 • Skapande

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Behöver du hjälp med att fylla i ansökan? Skolan hjälper dig gärna med att fylla i ansökan digitalt. Kontakta Ingela Hallenrud 0700 825152 eller sök upp henne i receptionen.

Kursinformation

Kurstider

 • Höstterminen 2019: mån 26/8 - fre 13 dec
 • Vårterminen 2020: mån 27/1 – fre 22/5

Studietakt

 • Halvfart, 3 dagar i veckan

Intyg & utbildningsbevis efter avslutad kurs

 • Du får ett intyg vid kursavslut

Behörighetskrav

 • Du ska fylla minst 18 år det året kursen startar. Inga förkunskapskrav i övrigt.

Ansökan & antagning
Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du beskriver dina mål med att gå Hälsolinjen på folkhögskolan. Urval görs utifrån det personliga brevet och referenstagningen. Den sökande kallas även till ett personligt möte.

Behöver du hjälp med att fylla i ansökan?
Skolan hjälper dig gärna med att fylla i ansökan digitalt. Kontakta Ingela Hallenrud 0700 825152 eller sök upp henne i receptionen.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

En serviceavgift 700 kr tas ut per termin (kan delbetalas). I den ingår undervisningsmaterial i keramik och kost, samt fika vid några tillfällen. En liten avslutningsgåva ingår också.

Det kan tillkomma kostnader för studiebesök.

Ladda ned informationsblad om Hälsolinjen: Hälsolinjen.pdf

 

Ansökan

Ansökan Hälsolinjen start vårterminen 2019 - är nu stängd för våren 2019.

Ansökan Hälsolinjen start höstterminen 2019

Läs mer om ansökan.

Elisabet Nilebrant

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-02-21 08:31