Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsolinjen - ny kraft i livet

Sen ansökan fram till den 16 augusti

Vår ansökningsmodul är öppen till den 16 augusti. Länken/grön knapp hittar du längst ned på sidan. Välkommen med din ansökan!

Hälsolinjen lär dig mer om hälsa, friskvård och hur du höjer din livskvalitet. Här får du bland annat prova på olika avslappningsövningar, medicinsk yoga och mental träning, men också skapande aktiviteter. Du får ökad medvetenhet om vad som motiverar och stärker dig. Vi tillbringar även mycket tid utomhus i skog och mark.

Hälsolinjen passar dig som kanske varit sjukskriven, har aktivitetsersättning eller varit arbetslös en längre tid och behöver ett första steg tillbaka till rutiner och arbete. Studietakten är på halvfart. Alla prestationskrav tonas ner – du är här för din egen skull och får göra saker i din egen takt. Du får möjlighet att träffa andra som är i en liknande situation eftersom det sociala sammanhanget är ett viktigt stöd i att komma vidare. Skolan med sin gammaldags lantliga miljö beskrivs som en lugn oas av tidigare deltagare på hälsolinjen.

Kurslängd: 15 veckor

Studietakt: Halvfart

Kursstart: September och januari

Kursinnehåll

  • Personlig utveckling
  • Fysisk aktivitet
  • Yoga
  • Keramik
  • Uteliv och skapande
  • Grön matglädje

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Kursinformation

Kurstider

  • Höstterminen 2021: mån 23/8 - fre 10/12   lov v. 44

Studietakt

  • Halvfart, 3 dagar i veckan

Intyg & utbildningsbevis efter avslutad kurs

  • Du får ett intyg vid kursavslut

Behörighetskrav

  • Du ska fylla minst 18 år det året kursen startar. Inga förkunskapskrav i övrigt.

Kursplan för Hälsolinjen.pdf

Ansökan & antagning
Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du beskriver dina mål med att gå Hälsolinjen på folkhögskolan. Urval görs utifrån det personliga brevet och referenstagningen. Den sökande kallas även till ett personligt möte.

Här finns detaljerade antagningskriterier Antagning Hälsolinjen.pdf

Strular det med den digitala ansökan?
Skolan hjälper dig att få till ansökan digitalt om det strular. Kontakta någon av skolans Administrativa koordinatorer via växeln 033-23 68 00 eller sök upp någon i receptionen. Det går också bra att mejla skola för att få hjälp.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

En serviceavgift 900 kr tas ut per termin. I den ingår undervisningsmaterial i keramik och kost, tillgång till kaffe och te som deltagarna själva brygger samt torkad frukt, uppstartsfika, prova-på-lunch, avslutningsfika och olycksfallsförsäkring.

Kostnader för studiebesök kan tillkomma.

Elisabet Nilebrant

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-05-17 09:47