Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs - grundskolenivå - NPF

För dig som tidigare läst på högstadienivå utan att bli klar och som samtidigt är i behov av en lugn studiemiljö och en tydlig struktur, t ex för att du har en diagnos inom NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar), finns det ev möjlighet att slutföra grundskolenivån hos oss.

Du läser i så fall tillsammans med deltagarna på allmän gymnasienivå – NPF, men får vissa ämnen på grundskolenivå. Läs mer om upplägg, studiemiljön och stödet här: Allmän kurs gymnasienivå – NPF.

För att bli klar med grundskolenivån, behöver du studera på allmän kurs minst ett år och uppnå kunskaper motsvarande årskurs 9-nivå i svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Du kan tillgodoräkna dig dina betyg från grundskolan.

Kontakta gärna vår specialpedagog Muriel Smedberg och skicka med dina betyg, så kan hon göra en bedömning om vi kan hjälpa dig bli klar med grundskolan.  

 

Genom att Fristads folkhögskola samarbetar med Vi-projektet finns det extra resurser avsatta för deltagare som är 18-24 år. Vi-projektet ägs av VGR Folkhögskoleförvaltningen och medfinansieras av ESF.

Information

Kurstider läsåret 20/21:

  • Höstterminen 2020: mån 24/8 - fre 18/12
  • Vårterminen 2021: tor 7/1 - fre 28/5

Kursstart:
augusti

Studietakt:
helfart

Kostnader:
Undervisningen är avgiftsfri. Som vuxenstuderande förväntas man dock generellt själv köpa sin litteratur och anteckningsmaterial mm. På Fristads folkhögskola tillhandahåller vi en del av det mot en serviceavgift. För heltidsstuderande är serviceavgiften 1700 kr per termin.

Serviceavgiften ger dig:

  • tillgång till Office 365
  • wifi
  • visst studiematerial och kopior samt tillgång till bibliotek
  • tillgång till gym, bastu och idrottshall
  • förmiddagsfika varje skoldag
  • några festliga måltider under kurstiden
  • olycksfallsförsäkring

Utöver serviceavgiften förväntas du betala ungefär 600 kr för läroböcker per år. Även kostnader för studiebesök (resor dit och ev entréavgifter) kan tillkomma.

 

Muriel Julien Smedberg

Specialpedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-06-03 08:09