Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs - grundskolenivå - NPF

För dig som tidigare läst på högstadienivå utan att bli klar och som samtidigt är i behov av en lugn studiemiljö och en tydlig struktur, t ex för att du har en diagnos inom NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar), finns det ev möjlighet att slutföra grundskolenivån hos oss.

Du läser i så fall tillsammans med deltagarna på allmän gymnasienivå – NPF, men får vissa ämnen på grundskolenivå. Läs mer om upplägg, studiemiljön och stödet här: Allmän kurs gymnasienivå – NPF.

För att bli klar med grundskolenivån, behöver du studera på allmän kurs minst ett år och uppnå kunskaper motsvarande årskurs 9-nivå i svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Du kan tillgodoräkna dig dina betyg från grundskolan.

Kontakta gärna vår specialpedagog Muriel Smedberg och skicka med dina betyg, så kan hon göra en bedömning om vi kan hjälpa dig bli klar med grundskolan.  

Ansökan om fortsättning på Allmän kurs vid Fristads folkhögskola

Muriel Julien Smedberg

Specialpedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-12 07:48