Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Introduktionskurs på Fristad folkhögskola

Vill du läsa in din grundskolebehörighet?

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill läsa in din grundskolebehörighet, men som inte kunde starta vid ordinarie terminsstart i augusti, t ex för att du:

nyligen har slutfört din Sfi-utbildning
nyligen bestämt dig för att vilja läsa

Folkhögskolans BAS-kurs som ger dig grundskolebehörighet på ett år. Introduktionskursen förbereder dig inför denna BAS-kurs som du kan söka till efter att ha gått introduktionskursen. Genom introduktionskursen får du komma igång med dina studier nu direkt och får då mer tid att läsa på grundskolenivå. Det är särskilt bra om du bara har gått i skolan i några få år i ditt hemland eller om du har varit ifrån skolan i många år.

Kursinnehåll

Svenska
Engelska
Matematik
Naturkunskap
Samhällskunskap
Estetiskt ämne
Motion

Kursinformation

Kursstart: löpande
Studietakt: heltid, lektioner måndag till fredag kl. 8.30 – 15.15
Förkunskapskrav: Sfi D

Kostnad

Undervisningen är gratis.

Du betalar en informationskostnad som beror på din kurslängd. Den täcker fika på vårt infokaffe varje måndag, avslutningsluncher, kopior och lån av litteratur.

Du bekostar själv dina resor till och från skolan samt till eventuella studiebesök. Lunch kan du antingen ta med dig själv, eller köpa till ett extra förmånligt pris i vår matsal.

Introduktionskursen pågår under terminstider, ej under skollov.

Ansök till våra kurser

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:34